חפיפת שיער בצורה נכונה

כמה טיפים שרציתי לתת לכן ולכם היום בנושא חפיפת שיער נכונה. למה זה חשוב? כדי למנוע קשרים, דהיה של השיער, שבירה של השיער (שדומה מאוד לנשירה) וקילוף השערה.

אז מה עושים?

  1. חפפו את השיער במידה מצומצמת והשתמשו בשמפו באיכות טובה. חפיפת השיער לעתים קרובות מדי יכולה לייבש אותו, לסנן אותו משמניו הטבעיים ועלולה לפגוע בו. השתדלו לחפוף את שיערכם פעם ביומיים לכל היותר או פעמיים בשבוע בלבד.
  2. נסו שמפואים שאינם מכילים סולפטים או פרבנים. סולפטים הם החומרים שגורמים לשמפואים להקציף. פרבנים הם חומרים משמרים שגורמים לגירוי ובעיות עיניים לאחר שימוש ממושך. שני הכימיקלים האלה אינם בריאים לכם או לסביבה, לכן נסו להשתמש בשמפואים המכילים חומרי ניקוי טבעיים.
  3. בחרו שמפו שמתאים לסוג השיער שלכם. אל תבחרו בסתם שמפו ישן; בחרו בשמפו שעובד על סוג השיער שלכם. סוגים אופייניים כוללים (אך אינם מוגבלים רק לסוגים אלה):
  • שיער "מתולתל" או "גס" ככל הנראה צריך שמפו שמרכך וממזער נפח.
  • שיער "חלק" או "שומני" ככל הנראה צריך שמפו עדין המיועד לחפיפה יומיומית.
  • שיער "צבוע" או שיער שעבר טיפול ככל הנראה צריך שמפו המועשר בתמציות וחומצות   אמינו, מפני שטיפולים אלה למעשה פוגעים בשיער.
  • שיער "יבש" ככל הנראה צריך שמפו עם גליצרין וקולגן בכדי לעזור להשיב לחות לשיער.
  1. השתמשו במרכך התואם לסוג השיער שלכם, אורכו והטיפולים שהוא עבר. כלל אצבע מצוין הוא להשתמש במרכך בכל חפיפה, למרות ששיער שעובר התעסקות מרובה או שיער צבוע ככל הנראה צריך מעט יותר יחס משיער טבעי.
  2. העניקו לשיערכם טיפול עמוק פעם בשבוע. השתמשו במוצר טיפולי לשיער שניתן להשיג בחנויות, או קחו יוזמה בעצמכם ונסו פתרון ביתי. הטיפול העמוק טוב מאוד לשיערכם. הוא שומר על השיער רך, בריא ומועשר בלחות.

חפיפה נכונה של שיער

טפלו בשיערכם כהלכה בהתאם לסוג השיער:

  • לשיער "דק": אם שיערכם חלש מאוד, נסו טיפול בשמן בוטני לפני החפיפה. השתמשו בשמן  לבנדר או בשמן עץ התה, לדוגמא, ועסו אותו לתוך הקרקפת לפני החפיפה. שטפו את השמפו והשתמשו במרכך מחלקו האמצעי של השיער ועד לקצוות. השאירו את המרכך על השיער למשך דקה לפני השטיפה.
  • לשיער "בינוני" עד "עבה", השתמשו בקרם לחות עם חומרים טבעיים. השתמשו במרכך קליל.  מרחו את המרכך על כל השיער והשאירו אותו ל2-3 דקות.
  1. היזהרו משימוש במוצרי טיפול לשיער המכילים יותר מדי חלבון. יותר מדי חלבון עלול לגרום לשיערכם להרגיש מיובש ושביר. למרות שחלבון הוא אבן היסוד לשיער בריא, השתמשו במרככים המגיעים עם רכיבים מאוזנים.
  2. ניתן להשתמש בסרום להורדת נפח בכמויות קטנות כדי לגרום לחלקי השיער הנפוחים לציית. וודאו שאתם לא משתמשים ביותר מדי, וחפפו פעם בשבוע עם שמפו לניקוי עמוק כדי למנוע הצטברות שאריות, אשר יגרמו לשיערכם להראות חסר חיוניות ומלא בקשקשים.
  3. שטפו את שיערכם בחומץ לפני החפיפה, פעמיים בשנה. זה עוזר לגרום לשיערכם להראות מבריק ונקי יותר; בנוסף, זה מטפל בקשקשים. השתמשו בחומץ (עדיפות לחומץ תפוחים אורגני) ומים חמים ביחס של 1 ל3, בהתאמה (לדוגמא: חצי כוס חומץ ו1.5 כוסות מים חמים/ 1 כוס חומץ ו3 כוסות מים חמים, וכו'), ולאחר מכן שטפו וחפפו את שיערכם כרגיל.
  4. העשירו את שיערכם בלחות. השתמשו בחמישה שמנים: שמן שקדים, שמן קיק, שמן זית, שמן קוקוס ושמן לבנדר. ערבבו יחדיו כמות שווה מכל אחד מהם. לחלופין, השתמשו בשמן חלמון ביצה. מרחו על השיער והשאירו ל4 שעות לפני השטיפה. חזרו על התהליך פעמיים בשבוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *